Statisztikák tanúsága szerint a városlakó ember számára a közlekedés jelenti a legnagyobb veszélyforrást. Hiába vezet valaki évtizedek óta nap mint nap személygépjárművet, motorkerékpárt, tehergépkocsit vagy autóbuszt, nem biztos, hogy egy vészhelyzetben megfelelően reagál és a leghatékonyabban használja ki a korszerű járművek képességeit.
Számos felmérés és gyakran az élet is ezt igazolja.
A járművezetés nem csak technikai kérdés tehát, hanem egyre inkább magatartásforma is, ami kultúránk része.
A verseny során a gyakorlati feladatok a helyes kormány és pedálkezelésre, a vészfékezési, kikerülési technikákra, a fékút kitapasztalására, a sodródási helyzetek felismerésére irányítják a versenyezők figyelmét.
Mindegyik gyakorlat azon a felismerésen alapszik, hogy az autó tulajdonképpen egy fizikai tárgy, amelyre az úton a fizika törvényei érvényesek. A gépkocsi tulajdonságainak ismerete, azok kihasználása a gépjárművezetők minden napi élete során alapvető fontosságú.
Miközben a gyártók jelentős összegeket fordítanak biztonságtechnikai fejlesztésekre, a vezetők többsége nem képes alkalmazni azokat, ezért balesetet okoz vagy szenved, ugyanakkor a felmérések szerint a gépkocsik által nyújtott lehetőségeknek csak negyven százalékát használja ki a gépjárművezetője.
A vezetés technikai versenyeken részt vevő versenyzők fokozatosan egyre nehezedő feladatok mellett folyamatos instruktori kontrollra támaszkodva, nagy biztonságban, ténylegesen megtapasztalhatják a gépjárművezetés során lehetségesen előforduló közlekedési helyzeteket. Ezen helyzetek megfelelnek egy-egy valós életszerű közlekedési szituációnak, amely során kis- és nagy sebességgel egyaránt ismerkednek meg a saját és az általuk vezetett gépjármű képességeivel és határaival.
Az AUTOMOTIVE Bt. az évek alatt számtalan ilyen vezetéstechnikai versenyt rendezett hivatásos gépjárművezetőknek, oktatóknak, vizsgabiztosoknak, rendőröknek. Fontos megjegyezni, hogy cégünk a vezetéstechnikai pályát kérésre bárhol fel tudja állítani., ellentétben hazánkban található fix vezetéstechnikai pályákkal. A feladatokat speciálisan a megrendelő igénye szerint tudjuk összeállítani.